Menu

De laatste helden op aarde – Review

21 maart 2020 - Gamenieuws, Nerd alert
De laatste helden op aarde – Review
Deel met vrienden

Pasgeleden was Jack Sullivan een gewone jongen die zijn tijd (net als veel JuniorGamers!) doorbracht met het spelen van games.

Nu is Jack een van de laatste helden op aarde in een wereld vol zombies en monsters. Vanuit zijn coole boomhut beleeft Jack iedere dag als een soort videogame. Maar in zijn eentje kan hij niet op tegen alle angstaanjagende wezens in de stad. Samen met zijn vrienden beleeft hij spannende avonturen. En daarbij is het veel leuker om samen met je vrienden tegen monsters te strijden.

Boeken en Netflix-serie

Wat ontzettend leuk gedaan is, is dat er naast de boeken ook een Netflix-serie is: The Last Kids on Earth. Het verhaal loopt bijna gelijk met de boekenserie De laatste helden op aarde. Daarnaast zijn de tekeningen in het boek in de zelfde stijl als de animaties in de tekenfilmserie. Door de boeken te lezen en de serie te kijken kunnen de kinderen de verhalen nog beter beleven. Op het moment van schrijven staat het verhaal van boek 1 op Netflix. Boek 2 is te zien vanaf 17 april.

Humor en spanning

Het boek kun je het beste beschrijven als een humoristisch avontuur. Voor jonge gamers is het leven van Jack Sullivan heel herkenbaar. Er zitten veel grappen in die ondersteund worden met geinige afbeeldingen. Je kunt de grappen en humor wel een beetje vergelijken met die van de boeken in Leven van een loser. Mochten ze die bij jou thuis gelezen hebben, dan weet je wat ik bedoel.

Kinderboek voor de thuisblijvers

Deze tijd is het natuurlijk aan te raden om thuis te blijven. Dankzij De laatste helden op aarde is er weer een kinderboek waar kinderen van 9-12 jaar zich laten meeslepen in een wereld vol humor en avontuur.

Conclusie

Eigenlijk was het boek meteen bij ons liefde op het eerste gezicht. Het verhaal met zombies en monsters, de humor en tekenstijl, een post-apocalyptische wereld… Onze zoon van 12 heeft er weer een favoriete boekenserie bij en kijkt alweer uit naar het volgende boek. Daarnaast is er ook nog eens een serie! Wij geven het boek samen een dikke 9.

Specificaties

Auteur/illustrator: Max Brallier, Douglas Holgate
Vertaler(s): Marcel van Driel
Karakter/serie: De laatste helden op aarde
Isbn: 978-94-92899-84-2
Uitgeverij: Condor
Taal: Nederlands
Aantal pagina’s: 240
Verschijningsdatum 26-2-2020
Leeftijdsindicatie: 9 – 12
NUR: 283
Tags: 9 – 12 jaar, Actie & avontuur, Condor, Fictie, Griezelen, Humor

Het boek is te krijgen in de boekhandel bij jou in de buurt en zal ongeveer 14,99 kosten. Check van te voren of ze ook thuisbezorgen.

Hebben jullie thuis het boek al gelezen? En hoe zorg jij voor afleiding tijdens het thuisblijven? Laat het ons weten in de reacties!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *