Menu

Nintendo Switch in Europa 10 miljoen keer verkocht

10 oktober 2019 - Nerd alert
Nintendo Switch in Europa 10 miljoen keer verkocht
Deel met vrienden

Van de Nintendo Switch zijn er al meer dan tien miljoen stuks verkocht in Europa. Dit mooie nieuws kregen we net van Nintendo Benelux te horen.

Een paar van de grootste games zoals Luigi’s Mansion 3, Pokémon Sword en Pokémon Shield moeten nog uitkomen. Deze games zullen waarschijnlijk games gaan zorgen voor nog meer verkopen. Nintendo heeft in 2017 de ‘gewone’ Switch uitgebracht. De naam Switch zegt heel veel over deze spelcomputer. Je kunt namelijk heel makkelijk switchen (wisselen) tussen spelen via jouw ‘dock’ op de televisie en de Switch gebruiken als een handheld-computer. Zoals we het kennen van de Gameboy en de Nintendo (3)DS.

Nintendo Switch Light

Nintendo Switch Light blauw

De nieuwste versie is eigenlijk het kleinere en goedkopere broertje van de Switch. Het is de Nintendo Switch Light. Deze versie is in september 2019 uitgebracht. Met deze spelcomputer kunnen je niet meer switchen tussen spelen op de televisie en de handheld-modus gebruiken. Er is namelijk bespaard op het dock en er is ook geen andere mogelijkheid om de Nintendo Switch Light aan te sluiten op de televisie. Speel je alleen in handheldmodus, dan zou dit geen probleem zijn voor je. Wil je via de televisie kunnen spelen, dan heb je hier niets aan. Ben je een verzamelaar? Dan zul je ook blij worden. Want de Switch Light ziet er fantastisch mooi uit!

Aanbod aan games

Zoals we hierboven al noemden komen binnenkort Luigi’s Mansion 3, Pokémon Sword en Pokémon Shield uit. Sinds de lancering van de Switch in maart 2017, hebben Europese Switch-bezitters meer dan 36 miljoen door Nintendo uitgegeven games gekocht.
Populaire games zijn:
Super Mario Maker 2
The Legend of Zelda: Link’s Awakening
Mario Kart 8 Deluxe
Super Mario Odyssey
The Legend of Zelda: Breath of the Wild
Pokémon: Let’s Go, Pikachu! en Pokémon: Let’s Go, Eevee!
Super Smash Bros. Ultimate
Splatoon 2
Super Mario Party
New Super Mario Bros. U Deluxe

Ook titels van andere uitgevers verkopen goed. Populaire third-party-titels zijn Minecraft, Crash Bandicoot™ N.Sane Trilogy, Mario + Rabbids® Kingdom Battle en Stardew Valley.

Jouw favoriete games
Welke game speel jij het meest op de Switch? Laat het weten in de reacties onderin deze pagina!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *