Menu

Veelgestelde vragen

Vragen over JuniorGamer.nl

– Waarom heb ik nooit eerder over JuniorGamer.nl gehoord?

Dat kan heel goed. JuniorGamer.nl is ontstaan vanuit de Achterhoek en heeft door het hele land meer dan 4.000 workshops games maken gegeven op diverse scholen en bibliotheken. Die workshops heetten gewoon ‘Workshop games maken’. Sinds 14 augustus 2019 hebben wij een nieuwe naam en ook een nieuwe website: https://juniorgamer.nl. De gemaakte games proberen wij langzaam aan weer te plaatsen op https://juniorgamer.itch.io.

Vragen over het maken van games

– Waar kan ik Construct 2 vinden?

Construct 2 kun je downloaden via: https://www.scirra.com/construct2.

– Waar kan ik mijn gemaakte games uploaden?

Wij gebruiken meestal https://itch.io. Een voorbeeld van games die op onze workshops gemaakt zijn kun je vinden op https://juniorgamer.itch.io.

– Wanneer zijn er weer workshops games maken?

In de weekenden organiseren wij regelmatig workshops games maken. Houd hiervoor onze website en social media in de gaten. Voor groepen van 5-6 personen (leuk voor een kinderfeestje!) is het soms ook mogelijk in het weekend op locatie een workshop te organiseren. Kijk voor meer informatie over de workshops op https://juniorgamer.nl/workshop-games-maken.

Vragen van ouders en verzorgers (over bijvoorbeeld veiligheid!)

– Welk platform (lees: spelcomputer) is het veiligst voor mijn kind?

De Nintendo Switch en de Nintendo 3DS staan bekend als de veiligste spelcomputers. Ook de Playstation 4 (PS4), Xbox One (X1) en PC hebben een kindvriendelijke modus. Het blijft wel belangrijk voor ouders en verzorgers om altijd mee te kijken met uw kind en toezicht te houden op wat er gedaan wordt. Kijk voor meer tips op bijvoorbeeld https://mediawijsheid.nl.

– Wat kan ik nog meer doen om de veiligheid van mijn kind te vergroten?

Leer uw kind om nooit een achternaam, een locatie (ook geen foto van het huis of de school), een wachtwoord, bankrekening of andere gevoelige informatie te delen. Een andere tip is om uw kind te leren dat mensen zich anders voor kunnen doen via het internet en ze verhalen niet snel moeten geloven. Wanneer er iemand contact opneemt, moeten ouders altijd op de hoogte worden gesteld. Het veiligst is om het platform (lees: spelcomputer) niet te verbinden met het internet. Praten is erg belangrijk, maar ook leuk. Zo toont u meteen interesse in uw kind.

Vragen van PR- en Marketingbureaus

– Hoe groot is jullie bereik?

In onze eerste maand hebben wij 1000 unieke bezoekers bereikt.

– Mogen wij jullie ook persberichten, recensie-codes en evenement-uitnodigingen sturen?

Ja, graag zelfs! Meestal vinden wij wel tijd voor een leuke game! Wij zullen alleen content plaatsen dat wij geschikt vinden voor kinderen. Bij twijfel kun je ons altijd mailen.

Is jouw vraag nog niet beantwoord? Gebruik dan het contactformulier