Menu

Zelda-levels maken in Super Mario Maker 2

14 december 2019 - Gamenieuws
Zelda-levels maken in Super Mario Maker 2
Deel met vrienden
Super Mario Maker 2 heeft een grote nieuwe update gekregen. Link uit The Legend of Zelda is namelijk toegevoegd als speelbaar personage.
Na het downloaden van de 2.0.0 update, komt het Master Sword-voorwerp exclusief beschikbaar in de 8-bit Super Mario Bros.-stijl. Wanneer dit voorwerp is opgepakt, transformeert Mario in Link en krijgt hij een set nieuwe acties. Hij kan dan onder andere aanvallen met zijn zwaard, pijlen schieten en bommen plaatsen.
Nadat Link in het recent verschenen The Legend of Zelda: Link’s Awakening voor de Nintendo Switch bekende personages tegenkwam uit de Super Mario-games, zoals Piranha Plants en Goomba’s, komt Link dit keer naar een Super Mario-game in Super Mario Maker 2.
Doordat Mario nu met het Master Sword in Link kan transformeren, wordt voor bouwers een wereld aan nieuwe ontwerpmogelijkheden geopend. Zo kan Link met zijn pijlen van een afstandje schakelaars raken waar Mario normaal niet bij kan komen. Ook kan hij met zijn neerwaartse zwaardaanval gepantserde vijanden verslaan, zoals de puntige Spiny’s. Met zijn bommen kan Link tenslotte muren opblazen die Mario en zijn vrienden anders onmogelijk zouden kunnen passeren.

Behalve Link als speelbaar personage, voegt de update ook meer onderdelen en vijanden toe, alsook de nieuwe Ninji-speedruns-stand, die perfect is voor spelers die een uitdaging zoeken.
In de nieuwe Ninji-speedruns-stand kunnen spelers proberen de snelste tijden te halen in levels die Nintendo speciaal voor deze stand heeft gemaakt. Terwijl spelers het opnemen tegen rivalen van over de hele wereld, verschijnen de Ninji-ghosts van andere spelers als de te kloppen tegenstanders. Deze Ninji-ghosts zijn van spelers die een vergelijkbaar niveau hebben, zodat spelers langzaam maar zeker hun prestaties kunnen verbeteren door te proberen deze ghosts bij te houden en in te halen. Spelers kunnen ook stempels verdienen door levels te voltooien en deze in-game inwisselen om speciale Mii-kostuums te krijgen.
Elk Ninji-speedrun-evenement duurt ongeveer een week, en er worden regelmatig nieuwe levels toegevoegd. Tijdens het evenement worden spelers gerangschikt op basis van de tijden waarin ze het level haalden. Ook als zo’n evenement is afgelopen kunnen spelers nog steeds het level spelen, tegen de Ninji-ghosts racen en stempels verzamelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *